PAARDENSPORT

 

Nanda en Coby Poetsen
De paardengekte begon in 1996 toen ik voor mijn dochter Nanda een paard kocht. Ons paard heet Coby Baker en is zogezegd een gepensioneerde draver. In haar reeds lange leven heeft zij al meerdere dravers voortgebracht. Nu wordt zij alleen recreatief gereden, want dressuur rijden met een draver valt niet mee. Aangespannen rijden is door haar dravers verleden niet tot een succes geworden. Om deze reden besloten we om met Coby een paard te fokken die wel voor mijn hobby, de mensport, bruikbaar zou zijn. Het resultaat van dit "experiment" vindt u verder op deze pagina. Het werken met levende have geeft een hobby toch een extra dimensie, want na verloop van tijd behoort zo'n dier tot de familie en wordt het ook met Sinterklaas niet overgeslagen!
Stap draf Galop
IN STAP (SNEL)DRAF EN GALOP !

 

Vanwege een mencursus voor het koetsiersbewijs kwam ik terecht bij de Haffriehoeve van familie Ranzijn in Warmenhuizen. Dit is een handelsstal voor Friezen en Haflingers, welke deels zelf gefokt zijn. Het aangespannen rijden en cursussen voor het enkel- en tweespan koetsiersbewijs zijn een van de belangrijkste activiteiten op deze manege. Het deelnemen aan samengestelde menwedstrijden die overal in Nederland worden georganiseerd is van voorjaar tot najaar de belangrijkste bezigheid in het weekeinde. Link naar Haffriehoeve

 

In een poging om een voor de mensport bruikbaar paard te krijgen hebben we Coby laten dekken door een Friese hengst Mathijs. Met deze kruising van warmbloed met koudbloed hopen we op een paard met het exterieur van een draver, maar met het gemoedelijke karakter van een Fries!

Coby mathijs

COBY BAKER

MATHIJS v.d. HAFFRIEHOEVE

Voorlopig is het experiment wat mij betreft geslaagd. Mijn stille wens was een zwarte hengst, omdat merries uit de afstamming van Coby niet altijd een succes waren. Uit eigen ervaring gaat mijn voorkeur uit naar een ruin, vanwege het gemoedelijke karakter.

Een Hengstje! Na 15 minuten De volgende dag
MEI 2000: DE GEBOORTE VAN  DRIES!  (DRAVER x FRIES)

 

Op koninginnedag 2007 hebben wij geheel onverwacht afscheid moeten nemen van onze Coby. Dankbaar voor wat zij voor ons heeft betekend zullen wij haar nooit vergeten. 

 

 

Dries Dries 2 jaar oud Dries braaf voor de kar Dries onder het zadel
5 maanden oud Ruim 2 jaar, nog jong en wild Bijna 3 jaar en beleerd voor de wagen 3 jaar, moet nog veel leren
Dries in de waterbak Nieuwe marathonwagen Menteam mode 2004 Barsingerhorn waterbak
juli 2003, onze eerste marathon in Warmenhuizen gereden. Dries voor onze eigen nieuwe marathonwagen Menteam Wibo in vol ornaat. Tijdens de oefenmarathon van Bucephalus in Barsingerhorn.
Tijdens WPS2004
In de vaardigheid van het Warmenhuizer Paardenspektakel 2004 WPS 2005 2006, dressuur met lichtere enkelspan marathonwagen WPS 2006, goed voor een 1ste prijs in de samengestelde wedstrijd
Deelname klassementsrit, eerste actie met de dokterswagen Klassementsrit, met Tamara als mooie dame 8 oktober 2006, ringsteken in Alkmaar Samen met Nanda als steekster, goed voor een kaasje met mosterd
Dries, toppertje!!  Tamara en Dries de dokterswagen "bijna" nieuwe marathonwagen